Νέα – Ανακοινώσεις

Δήμος Θηβαίων: Ενημέρωση για υψηλές θερμοκρασίες- οδηγίες

Δήμος Θηβαίων: Ενημέρωση  για υψηλές θερμοκρασίες- οδηγίες

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Θηβαίων ενημερώνει ότι, σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ/ΕΜΚ, που ισχύει από σήμερα Τρίτη 9-7-2019 έως και την Πέμπτη 11-7-2019, η θερμοκρασία στη Στερεά θα φτάσει την Τρίτη  από 38 μέχρι 40 βαθμούς , την Τετάρτη στα κεντρικά από 40 μέχρι 42 βαθμούς, ενώ την Πέμπτη θα σημειωθεί σημαντική πτώση στις περισσότερες περιοχές.

Ως εκ τούτου, με βάση το Δελτίο της ΕΜΥ/ΕΜΚ και κατόπιν ενημέρωσης από τη Δνση Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας,  ο Δήμος Θηβαίων τίθεται σε κατάσταση ετοιμότητας βάσει του σχεδιασμού του, προκειμένου να αντιμετωπίσει πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των φαινομένων.

Σε περίπτωση που οι θερμοκρασίες στην περιοχή ευθύνης του Δήμου ξεπεράσουν τους 39 βαθμούς, θα τεθούν σε λειτουργία και τις απογευματινές ώρες (καθώς το πρωί λειτουργούν) οι  ακόλουθες κλιματιζόμενες αίθουσες  για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού:

  1. Δημοτική Ενότητα Θήβας: αίθουσα ΚΑΠΗ Θήβας
  2. Δημοτική Ενότητα Βαγίων: αίθουσα ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ (Πέτρινο)
  3. Δημοτική Ενότητα Θίσβης: αίθουσα ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΟΜΒΡΑΙΝΑΣ
  4. Δημοτική Ενότητα Πλαταιών: αίθουσα ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ  Ι.Ν. ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΚΑΠΑΡΕΛΛΙΟΥ

Επιπλέον, υπενθυμίζουμε στους δημότες  και ειδικότερα σε όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, να εφαρμόζουν σχολαστικά όλα τα μέτρα πρόληψης των επιπτώσεων από τον καύσωνα και να αποφεύγουν κατά το δυνατόν τις άσκοπες μετακινήσεις.  Δείτε εδώ τα μέτρα πρόληψης.

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι πρέπει να αποφεύγονται ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό 199.