Νέα – Ανακοινώσεις

Δήμαρχος Θηβαίων : «Εδώ και τώρα να μιλήσει ο λαός μέσα από Δημοκρατικές Εκλογές. Σε αυτόν τον αγώνα είμαστε όλοι ενωμένοι»

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη νέα δανειακή σύμβαση και γενικότερα για τα μέτρα της Κυβέρνησης που έχουν φέρει σε οικονομικό αδιέξοδο όλους τους εργαζόμενους, που πραγματοποιήθηκε από το Εργατικό Κέντρο Θήβας το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στην Κεντρική Πλατεία Θήβας, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου, ο οποίος στην ομιλία του είπε χαρακτηριστικά:

«Εργαζόμενες και εργαζόμενοι,

Από αυτό το σημείο, την πλατεία της Θήβας, στα τέλη Ιουνίου του 2011, στην τότε συγκέντρωση είχαμε δηλώσει, ως Δημοτική Αρχή ότι είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και ενάντια στην αδικία των αποφάσεων της Τρόικας και των κυβερνώντων.
Δυστυχώς όμως από τότε μέχρι σήμερα οι συνθήκες όχι απλώς άλλαξαν αλλά επιδεινώνονται καθημερινά σε βάρος του εργαζόμενου λαού και των αδύναμων και ευπαθών οικονομικών ομάδων.
Καμία ενέργεια υποστήριξης και ανακούφισης του δοκιμαζόμενου Ελληνικού λαού δεν έλαβε χώρα και παρ’ όλα αυτά συνεχίζουμε να ακούμε αλλά και να βιώνουμε τον απάνθρωπο τρόπο που έχει επιλέξει η Κεντρική εξουσία να «σώσει» τη χώρα.
Καθημερινά βιώνουμε και παρακολουθούμε την απουσία της νομοθετικής πρωτοβουλίας, την αβουλία της Κυβέρνησης, την υποταγή στους εκπροσώπους ενός επαχθούς και απεχθούς υποτιθέμενου δημοσίου χρέους, την κατάρρευση γενικά της Δημοκρατίας και της βάναυσης κακοποίησης των ατομικών και κοινωνικών συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων.
Επίσης η καθημερινότητά μας παρουσιάζεται από εικόνες ανθρώπων που έμειναν άστεγοι, ανθρώπων που αναζητούν τροφή και ένδυση στα σκουπίδια, οικογενειών που αφήνουν τα παιδιά τους σε ιδρύματα γιατί δεν μπορούν πλέον να τα θρέψουν.
Τελικά ποια είναι η σωτηρία της χώρας, χάριν της οποίας λαμβάνονται οι αποφάσεις από τα 4/5 του Ελληνικού Κοινοβουλίου και από τους συγκυβερνώντες πολιτικούς μας;
Ή μήπως έχει ανατεθεί η σωτηρία της χώρας στους αλλοδαπούς καθοδηγητές της κεντρικής εξουσίας, οι οποίοι δεν γνωρίζουν άλλες λέξεις από το κεφάλαιο, τόκος, περ…