Νέα – Ανακοινώσεις

Δήλωση Δημάρχου Θηβαίων για τον «Καλλικράτη»

Είχα εξ αρχής δηλώσει ότι ο Νομός για να μπορέσει να αποκτήσει ισχυρή παρουσία στον “Καλλικράτη” θα ήταν ευτυχής αν είχε δυο μεγάλους δήμους. Ωστόσο, είχα συνταχθεί με την όποια απόφαση της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων. Έτσι και σήμερα, συμπορευόμενος με τις αποφάσεις των συναδέλφων Δημάρχων αποδέχομαι το σχήμα το οποίο ο Νομοθέτης έδωσε για την Βοιωτία.
Δεν είναι το μεγάλο ή αξιοπρόσεκτο η χωροθεσία δηλαδή πόσους δήμους πήραμε και πόσοι γίναμε σαν πληθυσμός, όσο είναι η στόχευση, οι ικανότητες και οι δυνατότητες για να μπορέσουμε να πορευθούμε σε αυτόν τον μεγάλο πλέον Καλλικράτη που δίνει την δυνατότητα στον Πολίτη να έχει τον λόγο, στον Αιρετό να έχει την ευθύνη και τον σχεδιασμό αλλά και το αποτέλεσμα.
Κατ’ αρχήν χαιρετίζω την απόφαση υλοποίησης του Καλλικράτη, και συντάσσομαι και συμπορεύομαι στο πνεύμα της καλής συνεργασίας με τους υπόλοιπους Δήμους όπως αυτό χαράχτηκε από την Γενική Συνέλευση της ΤΕΔΚ.
Θέλω να καλωσορίσω τους πολίτες των Δήμων που “δένουν” την προσπάθεια του Δήμου της Θήβας και τους υπόσχομαι ότι ο Δήμος της Θήβας έχει δυνατότητες, έχει ικανότητες, έχει όραμα και μια μεγάλη ζεστή αγκαλιά για να πορευτούμε μαζί για ότι καλύτερο στο μέλλον στις δύσκολες στιγμές που προδιαγράφονται.
Το ΕΣΠΑ είναι μια μεγάλη πρόκληση, ο Δήμος είναι πιστοποιημένος, χρειαζόμαστε καλή συνεργασία, πιστεύω ότι θα την έχουμε για να πορευτούμε με δυναμική στα προσεχή έτη.