Νέα – Ανακοινώσεις

Για 2η χρονιά ο Δήμος Θηβαίων συμμετέχει στο πρόγραμμα “Παιδειατροφή”

Για δεύτερη φορά φέτος ο Δήμος Θηβαίων, μαζί με 13 ακόμη Δήμους σε όλη την Ελλάδα, συμμετέχει ενεργά στο Πρόγραμμα «ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ» που υλοποιούν η ΔΗ.Κ.Ε.Θ, με τοπική υπεύθυνο και υπάλληλο της ΔΗΚΕΘ κ. Αναστασία Κατσιφή, την τοπική ομάδα αποτελούμενη από τον παιδίατρο κ. Λώλο, και την διαιτολόγο-διατροφολόγο κ. Πάλλιου.
Τον Εθνικό συντονισμό του προγράμματος ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ» στην Ελλάδα έχει αναλάβει η εταιρία NOSTUS communications & events.
Χθες Τετάρτη 09/02 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο Θηβαίων κ. Σπύρο Νικολάου και τον Πρόεδρο της ΔΗΚΕΘ κ. Ηλία Πέτραινα όπου έγινε σχετική ενημέρωση από εκπροσώπους του Εθνικού Συντονισμού του προγράμματος κ.κ Έλενα Στάμου και Τίνα Βούλγαρη και καθορίστηκαν οι τρόποι συνεργασίας και στήριξης του προγράμματος από τον Δήμο Θηβαίων.
Σημειώνουμε ότι το επόμενο διάστημα έως και τον Ιούνιο του 2011 θα πραγματοποιηθούν ενέργειες και εκδηλώσεις για την θεματική ενότητα «Απλός, υγιεινός και οικονομικός τρόπος διατροφής».
Ο στόχος του προγράμματος ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ by Epode είναι συγκεκριμένος και ξεκάθαρος: η εκπαίδευση του πληθυσμού πιλοτικών πόλεων στον υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο διατροφής για τη μείωση των ποσοστών της παιδικής παχυσαρκίας στην Ελλάδα. Σκοπός είναι να βοηθηθούν τα παιδιά και ολόκληρη η οικογένεια να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους κατά τρόπο ριζικό και διαρκή. Μέσα στην οικογένεια παίρνονται οι περισσότερες αποφάσεις σχετικά με τη διατροφή (αγορά τροφίμων, συχνότητα και ποιότητα των γευμάτων κ.λ.π.) και την άσκηση (μέθοδοι μετακίνησης) ενώ στο δήμο αναπτύσσεται η πλειοψηφία των καθημερινών δράσεων και η οικογένεια έρχεται σε επαφή με πολλαπλές κοινωνικές οντότητες όπως η εκπαίδευση (σχολεία κ.λ.π.), εργασία, υγεία, μεταφορά, φυσική δραστηριότητα (αθλητικοί όμιλοι). Κρίνεται απαραίτητη λοιπόν η δράση σε τοπικό επίπεδο σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς παράγοντες που σχετίζονται με τα παιδιά και τις οικογένειές τους.