Νέα – Ανακοινώσεις

Βοήθησε και εσύ στην Ανακύκλωση το Δήμο Θηβαίων!

Η προστασία του περιβάλλοντος και η ορθή διαχείριση των απορριμμάτων είναι υπόθεση όλων μας. Δυστυχώς όμως παρά τις εκκλήσεις – οδηγίες από το Δήμο για σωστή διαχείριση των απορριμμάτων, καθημερινά διαπιστώνεται έλλειψη περιβαλλοντικής συνείδησης από αρκετούς συμπολίτες μας. Αποτέλεσμα αυτής της συμπεριφοράς είναι η ακύρωση κάθε προσπάθειας για ανακύκλωση.

Συγκεκριμένα διαπιστώνεται συνεχώς ότι στην πλειονότητα τους οι ΜΠΛΕ κάδοι, περιέχουν σκουπίδια, υλικό ακατάλληλο για ανακύκλωση ΑΝΤΙ για ανακυκλώσιμα υλικά ΜΟΝΟ (γυαλί, πλαστικό, χαρτί και αλουμίνιο).

Τέτοιες συμπεριφορές αφενός μειώνουν τις δράσεις για προστασία του περιβάλλοντος, αφετέρου επιβαρύνουν οικονομικά το Δήμο Θηβαίων, αφού όταν διαπιστωθεί ότι το υλικό, που περισυνέλεξαν τα απορριμματοφόρα της ΔΕΠΟΔΑΘ Α.Ε. που πραγματοποιούν την αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών, είναι ακατάλληλο για ανακύκλωση, μεταφέρεται στη συνέχεια στο ΧΥΤΑ με επιβάρυνση του Δήμου.

Γι’ αυτό το λόγο και για πολλοστή φορά παραθέτουμε τον κανονισμό καθαριότητας επισημαίνοντας το ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ των κάδων.

ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΙ (Ανακυκλώσιμα απορρίμματα)
1. Οι συσκευασίες από χαρτί, γυαλί, πλαστικό, αλουμίνιο, λευκοσίδηρο εναποθέτονται ΧΥΜΑ στους μπλε κάδους της ανακύκλωσης.
2. Οι χάρτινες συσκευασίες προς αποκομιδή, εναποθέτονται στους μπλε κάδους συμπιεσμένες και δεμένες.
Ιδιαιτέρα οι καταστηματάρχες :
α) Να τοποθετούν τα χαρτοκιβώτια μέσα στους μπλε κάδους της ανακύκλωσης, αφού πρώτα τα έχουν συμπιέσει ώστε να μην πιάνουν πολύ χώρο.
β) Αν οι κάδοι είναι γεμάτοι να τοποθετούν συμπιεσμένα και δεμένα δίπλα στον μπλε κάδο.
γ) Η αποκομιδή των κάδων ανακύκλωσης θα γίνεται από τις 7:00 έως και 8:30 το πρωί. Αν έχει παρέλθει η ώρα να κρατούνται οι χάρτινες συσκευασίες σε χώρο του καταστήματος μέχρι την επόμενη μέρα και ώρα συγκομιδής.
3. Δεν επιτρέπεται η εναπόθεση οργανικών και άλλων εκτός των προς ανακύκλωση απορριμμάτων στους μπλε κάδους. <…