Νέα – Ανακοινώσεις

Βαλκανικοί αγώνες ανώμαλου δρόμου στο Δάσος του Μοσχοποδίου

Την Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κατερίνα Διαμαντοπούλου επισκέφθηκαν την Τετάρτη 10 Μαρτίου ο Δήμαρχος Θηβαίων Νίκος Σβίγγος, ο πρώην Υφυπουργός και επίτιμος πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Γιώργος Κατσιμπάρδης και ο πρόεδρος της Ν.Ε του ΤΕΕ στη Βοιωτία κ. Γιώργος Μάμαλης.
Ένα από τα βασικά θέματα που τέθηκαν στην κ. Διαμαντοπούλου ήταν η ανάπλαση του Δάσους του Μοσχοποδίου με σκοπό την τέλεση Βαλκανικών Αγώνων Ανωμάλου Δρόμου τον Ιανουάριο του 2011 και με την παράλληλη πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων.
«Πρόκειται για ένα έργο ανάπτυξης και πολιτισμού και η Γενική Γραμματέας είδε το θέμα πάρα πολύ θετικά. Εκείνο που απομένει, μιας και οι σχετικές μελέτες είναι έτοιμες, είναι το πρόγραμμα χρηματοδότησης για την υλοποίηση των έργων» είπε μεταξύ άλλων ο πρώην Υφυπουργός κ. Κατσιμπάρδης.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Θηβαίων είπε σχετικά: «Ο κ. Κατσιμπάρδης, πρωτοπόρος στα μικρά και μεγάλα αθλητικά γεγονότα, κατέθεσε την άποψη του για ένα αθλητικό γεγονός που θα γίνει στην πόλη μας και θα ανακοινωθούν επίσημα και από τον ΣΕΓΑΣ. Έχουν εκπονηθεί μελέτες ανάπλασης του δάσους του Μοσχοποδίου, όπως χώροι άθλησης-γηπέδων, διαδρομών για ποδήλατα και περίπατο και αναψυκτηρίου. Για την υλοποίηση αυτού του σημαντικού για την περιοχή μας έργου ζητήσαμε την ένταξη και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ή σε οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα.
Έχουμε την συμπαράσταση της κ. Διαμαντοπούλου η οποία έδειξε αμέσως μεγάλο ενδιαφέρον και θέλουμε να πιστεύουμε ότι η απάντηση της θα είναι θετική. Μάλιστα σας ενημερώνω ότι ο Δήμος έχει εντάξει όλες αυτές τις δραστηριότητες στο ετήσιο τεχνικό πρόγραμμα δράσης που ψηφίστηκε προ ημερών κατά προτεραιότητα
» και συνέχισε: «τέτοιου είδους αγώνες προβάλλουν όχι μόνο την Θήβα αλλά ολόκληρη την Ελλάδα και την καθιστούν ως έναν πόλο ανάπτυξης και πολιτισμού».
Τέλος σημειώνουμε ότι ο Δήμαρχος Θηβαίων ενημέρωσε για μια ακόμη φορά…