Νέα – Ανακοινώσεις

ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΗΒΑΙΩΝ….!!!!!!

ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ – ΕΘΙΜΟ ΤΗΣ ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΟΥΛΑΣ- ΠΙΝΔΑΡΕΙΑ

ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να κατεβάσετε το κείμενο με φωτογραφίες σε μορφή pdf

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμος Θηβαίων
σας προσκαλεί σ’ ένα πολιτιστικό και γαστρονομικό ταξίδι
στα μέσα του Αυγούστου!

Η εμποροπανήγυρη!

Στην επτάπυλη και επτάλοφη Θήβα, πόλη πανάρχαια και σεβαστή στην ιστορία και την παράδοση, γενέτειρα του μυθικού Ηρακλή, του Διόνυσου, του στρατηγού Επαμεινώνδα και του ποιητή Πίνδαρου, κάθε χρόνο στις 23 Αυγούστου (εννιάμερα της Παναγίας) διεξάγεται Εμποροπανήγυρη, παράλληλα με την πανήγυρη του Μητροπολιτικού Ναού της πόλης των Θηβών, που είναι αφιερωμένος στην Παναγία και η οποία διαρκεί μέχρι τις 29 Αυγούστου 2012.

Εκείνες τις μέρες η πόλη της Θήβας σφύζει από ζωή! Εκατοντάδες έμποροι στήνουν τις πραμάτειες τους (είδη ένδυσης – υπόδησης, κοσμήματα, είδη οικιακής χρήσης, CD, λουκουμάδες, χαλβά, κουδούνια και παραδοσιακά είδη δώρων, βιβλία κ.λ.π.) στα παραπήγματα που κατασκευάζει ο Δήμος στην κεντρική οδό της πόλης, στην Πινδάρου και χιλιάδες δημότες και επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να βρουν προϊόντα σε πολύ καλές τιμές!

Το έθιμο της γουρουνοπούλας!

Ένα έθιμο που συνδυάζεται με την εμποροπανήγυρη και έχει ριζώσει σ’ αυτόν τον τόπο είναι και η σουβλιστή Γουρουνοπούλα! Οι σούβλες σε εστιατόρια και ταβέρνες σε όλο το Δήμο Θηβαίων «παίρνουν φωτιά» από το πρωί μέχρι το βράδυ με ντόπιο γουρουνόπουλο, αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομικής ταυτότητας του τόπου.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Πινδάρεια!

Παράλληλα πραγματοποιείται και η έναρξη των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΠΙΝΔΑΡΕΙΑ» που περιλαμβάνουν καθημερινά παραστάσεις με παραδοσιακούς χορούς, θέατρο, τραγούδι και εικαστικά δρώμενα, κυρίως στην κεντρική πλατεία …