Νέα – Ανακοινώσεις

Απάντηση του Δημάρχου Θηβαίων για τον ΣΜΑ Θίσβης

Απάντηση του Δημάρχου Θηβαίων για τον ΣΜΑ Θίσβης

Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στη Δημοτική Ενότητα Θίσβης- μετά την ανακοίνωση στη Λαμία από τον Πρωθυπουργό χρηματοδότησης αυτού- τα οποία δημοσιεύματα είχαν στόχο την παραπληροφόρηση, αφενός για να δημιουργήσουν εντυπώσεις, για αντιπολιτευτικούς κυρίως λόγους, αφετέρου για να προκαλέσουν φόβο και πανικό στους κατοίκους αλλά και ζημία στην οικονομία και στον τουρισμό της περιοχής, επιθυμώ να γνωρίσω προς τους δημότες του Δήμου Θηβαίων τα παρακάτω:
α. Ως νόμιμος και ορισμένος εκπρόσωπος του Δήμου Θηβαίων, και όχι εξωθεσμικά, στον ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας, αλλά και ως Δήμαρχος, με πρωτοβουλία μου, λαμβάνοντας υπόψη την απόσταση, πρότεινα να συμπεριληφθεί στο Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ) και ένας (1) Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στη Δ.Ε. Θίσβης, ως έργο Β’ προτεραιότητας, δηλαδή να αξιολογηθεί εφόσον υπάρχει ανάγκη για την κατασκευή του και αφού υλοποιηθεί ο σχεδιασμός όλων των έργων Α’ προτεραιότητας. Βασική βέβαια προϋπόθεση είναι να υπάρχει διαθέσιμη χρηματοδότηση, κάτι το οποίο με τα σημερινά δεδομένα και με βάση την προτεραιότητα, ενδεχομένως να μπορεί, εφόσον το θέλουμε, να υλοποιηθεί μετά από αρκετά χρόνια. Επίσης, απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση του έργου, όποτε και όταν αποφασισθεί, είναι η σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από διαβούλευση που θα προηγηθεί με την τοπική κοινωνία. Ήδη με έγγραφο έχουν ενημερωθεί όλα τα τοπικά συμβούλια για να στείλουν τις απόψεις τους.
β. Η λειτουργία ενός (1) ΣΜΑ, αφορά ΜΟΝΟ, τονίζεται ΜΟΝΟ, τα αστικά απορρίμματα μίας περιοχής του Δήμου (π.χ. Δημοτική Ενότητα) και ΟΧΙ απορρίμματα άλλων περιοχών μεταφερόμενα με “βαπόρια και αεροπλάνα”, όπως ψευδώς αναφέρθηκε σε μερίδα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου.
γ. …