Νέα – Ανακοινώσεις

Απάντηση Δήμου Θηβαίων σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας radiothiva.gr

Απάντηση Δήμου Θηβαίων σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας radiothiva.gr

Για την αποκατάσταση της αλήθειας και προς αποφυγή της παραπληροφόρησης των δημοτών που επιχειρείται από την ιστοσελίδα radiothiva.gr, μέσα από το δημοσίευμα με τίτλο “Παράνομη Χωματερή στην Τ.Κ. Νεοχωρακίου”, καθώς το συγκεκριμένο δημοσίευμα δεν επικεντρώνεται στο γεγονός των άμεσων ενεργειών του Δήμου Θηβαίων προς διερεύνηση καταγγελίας που αφορούσε παράνομη εναπόθεση απορριμμάτων σε αγροτική περιοχή της Τ.Κ. Νεοχωρακίου, αλλά στοχοποιεί – άγνωστο για ποιο λόγο – τον Αντιδήμαρχο κ. Ανδρέα Χατζησταμάτη, γνωρίζουμε τα ακόλουθα :

Μετά από ενημέρωση του Δημάρχου από τον Αντιδήμαρχο κ. Κίτσο Σπυρίδωνα, που είχε προφορική καταγγελία σχετικά με εναπόθεση απορριμμάτων σε αγροτική περιοχή του Νεοχωρακίου, κλιμάκιο της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου μετέβη στις 22/01/2019 στην αγροτική περιοχή πέριξ της χοιροτροφικής μονάδας του ΒΡΑΪΚΟΥ, για την εξακρίβωση των αναφερόμενων από τον Αντιδήμαρχο. Από την αυτοψία στην γύρω περιοχή δεν διαπιστώθηκε εναπόθεση απορριμμάτων πιθανόν λόγω κάλυψης με γαιώδη υλικά (χώμα) και ενημερώθηκε σχετικά ο Δήμαρχος.
Μετά από περίπου 10 ημέρες και ειδικότερα στις 4/2, μετά από εντολή του Δημάρχου, κλιμάκιο της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου μετέβη εκ νέου στην ίδια περιοχή για επανάληψη αυτοψίας και πράγματι διαπίστωσε ότι εντός περιφραγμένης ιδιοκτησίας (πιθανόν του κ. Βράικου) έχουν εναποτεθεί απορρίμματα καθώς και λυματολάσπη με παράλληλη επικάλυψη με γαιώδη υλικά.
ΑΜΕΣΑ οι υπηρεσίες του Δήμου με έγγραφό τους (αριθμ. 2260/04-02-19) ενημέρωσαν την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας-Υπηρεσίες Περιβάλλοντος & Υγειονομικού Ελέγχου καθώς και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θηβών.&…