Νέα – Ανακοινώσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δήμου Θηβαίων σχετικά με την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ 06:30-14:30 η αποκομιδή-Πρόστιμο για τις ασυμπίεστες χάρτινες συσκευασίες

Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει όλους τους δημότες του ότι η αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών από τους ΜΠΛΕ κάδους πραγματοποιείται από Δευτέρα μέχρι Σάββατο από τις 6:30 έως τις 14:30.

Σχετικά με τις Χάρτινες Συσκευασίες προς ανακύκλωση εφιστάται η ΠΡΟΣΟΧΗ κυρίως στους ιδιοκτήτες καταστημάτων εμπορικού και υγειονομικού ενδιαφέροντος και στους ιδιοκτήτες γραφείων καθώς αυτές ΠΡΕΠΕΙ να τοποθετούνται:

1) ΜΟΝΟ στους ΜΠΛΕ κάδους, ΣΥΜΠΙΕΣΜΕΝΕΣ και ΔΕΜΕΝΕΣ
2) Η εναπόθεση ΠΡΕΠΕΙ να γίνεται ΜΟΝΟ εντός των ημερών και του ωραρίου συγκομιδής (6:30 έως 14:30). Αν έχει παρέλθει η ώρα ή η μέρα οι χάρτινες συσκευασίες πρέπει να κρατούνται σε χώρο του καταστήματος μέχρι την επόμενη μέρα και ώρα αποκομιδής.
3) Αν οι κάδοι είναι γεμάτοι να τοποθετούνται ΣΥΜΠΙΕΣΜΕΝΕΣ και ΔΕΜΕΝΕΣ δίπλα στον μπλε κάδο.

Η εναπόθεση ασυμπίεστων αποβλήτων συσκευασίας (χαρτοκιβώτια, ξυλοκιβώτια κλπ) από καταστήματα, γραφεία κα. επισύρει διοικητικό πρόστιμο 500,00 ευρώ, σε περίπτωση παράβασης, σύμφωνα με τον Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου Θηβαίων (υπ’ αρ. 379/2014 απόφαση Δ.Σ.), παράγραφος 2 του άρθρου 6.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και την ενεργή συμμετοχή σας στην προσπάθεια του Δήμου Θηβαίων για μείωση του όγκου απορριμμάτων και την προστασία του περιβάλλοντος.