Νέα – Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση Δήμου Θηβαίων για την πυροπροστασία

Μετά από έλεγχο, διαπιστώθηκε δυστυχώς ότι πολλοί Δημότες μας δεν ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις του Δήμου για τα σοβαρά θέματα πρόληψης κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Προς τούτο υπενθυμίζονται και πάλι τα ακόλουθα :

• Οι ιδιοκτήτες ή εκμεταλλευτές οικοπεδικών χώρων και γενικά ακάλυπτων χώρων υποχρεούνται στην αποψίλωση – καθαρισμό της βλάστησης και την απομάκρυνση τυχόν άλλων εύφλεκτων υλικών και σκουπιδιών που βρίσκονται μέσα σε αυτούς ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς.
• Οι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων (με σιτοκαλαμιές ή υπολείμματα άλλων καλλιεργειών) πλησίον του δάσους του Μοσχοποδίου να μεριμνήσουν άμεσα για την καθαριότητα αυτών και τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας προς την πλευρά του δάσους, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και ανέμων, που επικρατούν ή αναμένεται να εκδηλωθούν, στην ευρύτερη περιοχή των Θηβών, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
• Οι κάτοχοι αγροτεμαχίων (με σιτοκαλαμιές ή υπολείμματα άλλων καλλιεργειών), που βρίσκονται πλησίον επαρχιακών και αγροτικών οδών θα πρέπει να οργώνουν από τις πλευρές που γειτνιάζουν στις οδούς αυτές με σκοπό την πυροπροστασία.

Η καύση αγροτικών εκτάσεων επιτρέπεται μόνο μετά από άδεια που εκδίδεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Θηβών.

Τέλος, θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση όλων μας να διαφυλάξουμε ακέραιους τους δασικούς μας πνεύμονες καθώς και τα αλσύλλια εντός και πέριξ των πόλεων και των χωριών.
Το δάσος είναι φυσικό αγαθό ανυπολόγιστης αξίας για τον άνθρωπο. Η πρόληψη είναι το πρώτο βήμα για την προστασία του και μας αφορά όλους.