Νέα – Ανακοινώσεις

Αίτηση συμμετοχής για δωρεάν εκπαίδευση νέων αγροτών στον «Πειραματικό Αγρό» του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Κωπαΐδα ,από το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά»

Αίτηση συμμετοχής για δωρεάν εκπαίδευση νέων αγροτών στον «Πειραματικό Αγρό» του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Κωπαΐδα ,από το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά»

Το πρόγραμμα αφορά νέους ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν ή ασχολούνται με τα αντικείμενα της Μελισσοκομίας, των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών και της Αειφόρου καλλιέργειας των Ψυχανθών.

O «Πειραματικός Αγρός» βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημιακού Αγροκτήματος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στη Κωπαΐδα (Βοιωτία), πλησίον της πόλης της Αλιάρτου. Συνολικά, 150 νέοι που προέρχονται από αστικά και περί αστικά περιβάλλοντα θα εκπαιδευτούν σε τομείς κλειδιά για την ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού σχεδιάζεται και υλοποιείται από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με την επιστημονική καθοδήγηση πλειάδας έμπειρων καθηγητών του Πανεπιστημίου, επικεφαλής των οποίων είναι ο κ. Ε. Παπλωματάς Καθηγητής στο Εργαστήριο Φυτοπαθολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών.

Στο εκπαιδευτικό αντικείμενο της Μελισσοκομίας, υπεύθυνος είναι ο Καθηγητής του Εργαστηρίου Σηροτροφίας & Μελισσοκομίας του Τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής του Γ.Π.Α., κ. Π. Χαριζάνης. Θα εκπαιδευτούν 2 ομάδες των 25 ατόμων η κάθε μία (1 ομάδα στα τέλη Μαΐου και 1 ομάδα στις αρχές Ιουνίου). Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαρκεί 3 ημέρες για κάθε ομάδα, κατά την διάρκεια των οποίων 4 ώρες είναι θεωρία και 16 ώρες πρακτική άσκηση σε κυψέλες, στον αγρό και σε διάφορες τεχνικές.

Στο εκπαιδευτικό αντικείμενο των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών, υπεύθυνη είναι η κα. Γ. Οικονόμου Καθηγήτρια του Εργαστηρίου Γεωργίας του τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής του ΓΠΑ. Θα εκπαιδευτούν 2 ομάδες των 25 ατόμων η κάθε μία (1 ομάδα στα τέλη Μαρτίου και 1 ομάδα στα μέσα Μαΐου). Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαρκεί 3 ημέρες για κάθε ομάδα, κατά…