Νέα – Ανακοινώσεις

Ένταξη δύο κτιρίων του Δήμου Θηβαίων στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ ΙΙ» του ΥΠΕΚΑ

Εντάχθηκε το έργο «Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης Δημοτικών Κτιρίων Δήμου Θηβαίων» στο πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ» του ΥΠΕΚΑ, με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη” (ΕΠΠΕΡΑΑ) 280.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα η πράξη αφορά τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του παλαιού Δημαρχείου Θήβας και του καταστήματος της δημοτικής αγοράς όπου στεγαζόταν παλαιότερα το ΚΤΕΛ Θήβας. Η ενεργειακή απόδοση των δύο κτιρίων θα βελτιωθεί με εργασίες θερμομόνωσης οροφής, εσωτερικής θερμομόνωσης κελύφους, απόλιξης κλιμακοστασίου, εξωτερικής τοιχοποιίας δώματος και δαπέδου, εξωτερικά κουφώματα κτιρίου, σύστημα θέρμανσης-ψύξης και φωτισμού.

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Βιοκλιματικές Αναβαθμίσεις Δημόσιων Ανοιχτών Χώρων» του ΥΠΕΚΑ και το ιστορικό ρέμα Χρυσορροά στη Θήβα (χώρος λαϊκής αγοράς).

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου μετά την γνωστοποίηση από το ΥΠΕΚΑ της ένταξης των δύο έργων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η θετική αξιολόγηση των δύο προτάσεων του Δήμου μας από το ΥΠΕΚΑ μας χαροποιεί, γιατί πρόκειται για δύο πολύ σημαντικά έργα, που έχουν στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών ,την εξοικονόμηση ενέργειας σε δημοτικά κτίρια και τη μείωση του κόστους, μετά το πέρας των εργασιών, καθόσον θα στεγασθούν στο Π.Δημαρχείο η Βιβλιοθήκη και στο κατάστημα της Δημοτικής Αγοράς το ΚΑΠΗ Θήβας»