Νέα – Ανακοινώσεις

Ένθερμη υποδοχή και φιλοξενία στη Θήβα Ευρωπαίων δρομέων με αναπηρία

Ένθερμη υποδοχή και φιλοξενία στη Θήβα Ευρωπαίων δρομέων με αναπηρία

Τους δρομείς ?τομα με Αναπηρία (κυρίως νοητική) της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Integrative Meetings of Friends» υποδέχθηκαν ένθερμα ο Δήμος Θηβαίων, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας και Μαραθωνοδρόμων Θήβας (ΣΔΥΜ) και ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ «Αγ. Ανάργυροι» Θήβας, την Τετάρτη 8 Αυγούστου, στην οδό Αγίου Αθανασίου.

Κάθε χρόνο η εν λόγω Ένωση διοργανώνει συμβολικούς αγώνες δρόμου σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, με στόχο την κοινωνική ένταξη των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στην χώρα μας με το σύνθημα «Στα βήματα της αρχαίας Ελλάδας». Η διαδρομή ξεκίνησε από τον Όλυμπο, με τη συμμετοχή 34 ατόμων από Αυστρία, Τσεχία, Ρουμανία, Ουκρανία και Πολωνία, ακολούθησαν οι Θερμοπύλες, οι Δελφοί και η πόλη μας η Θήβα, στην οποία οι δρομείς διανυκτέρευσαν στο δημοτικό κλειστό γήπεδο μπάσκετ, που τους παραχωρήθηκε από τον ΔΟΘ, μετά από αίτησή τους. Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη φορά που τα μέλη της εν λόγω ένωσης φιλοξενούνται στη Θήβα, η πρώτη ήταν το 2004.
Οι δρομείς ξεκίνησαν να τρέχουν περίπου 9 χλμ έξω από τη Θήβα. Μαζί τους έτρεξε και ο Πρόεδρος του ΣΔΥΜ κ. Γ. Σκουρτανιώτης, ως ένδειξη σεβασμού προς τα άτομα με αναπηρία και στήριξης του αγώνας τους, οδηγώντας τους στον τερματισμό, στην είσοδο της πόλης από την οδό Αγ. Αθανασίου. Σημαντική ήταν, επίσης, η συμβολή του Αστυνομικού Τμήματος Θηβών, που ρύθμιζε την κυκλοφορία και φρόντιζε συνεχώς για την ασφάλεια και προστασία των δρομέων.
Τους δρομείς καλωσόρισαν στον τερματισμό ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΘ κ. Κ. Χαρέμης, ο Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης κ. Η. Τραμπάκουλος, η Πρόεδρος της Δ.Κ. Θήβας κα Δ. Προκοπίου, μέλη του ΣΔΥΜ, η Πρόεδρος κα Αθ. Ράικου και μέλη του Συλλόγου ΑμεΑ Θήβας και δημοτικοί υπάλληλοι.
Στο πλαίσιο της υποδοχής τους προσφέρθηκαν αναψυκτικά, νερά και μ…