Νέα – Ανακοινώσεις

Έναρξη αντιπυρικής περιόδου-Εθελοντισμός στον Δήμο Θηβαίων-εξοπλισμός για πυρόσβεση

Η αντιπυρική περίοδος στην χώρα μας προσδιορίστηκε από την 1η Μαΐου μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2010 σύμφωνα με την 01/2010 Πυροσβεστική Διάταξη του Διοικητή της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδας.
Κατά την αντιπυρική περίοδο η καύση αγροτικών εκτάσεων επιτρέπεται μόνο μετά από άδεια που εκδίδεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Θηβών λαμβάνοντας υπόψη τον προβλεπόμενο δείκτη επικινδυνότητας και την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων που προκύπτουν από τις πυροσβεστικές διατάξεις 9/2000 και 9α/2005.
Παρακαλούνται λοιπόν οι πολίτες του Δήμου Θηβαίων για την πιστή εφαρμογή των ανωτέρω Πυροσβεστικών διατάξεων.
Θα θέλαμε επιπλέον να τονίσουμε και τα εξής:
Περιμετρικώς της πόλης μας βρίσκονται οι δασικοί πνεύμονες του Μοσχοποδίου και της Αγίας Τριάδας.
Η βιοποικιλία και η ευεργετική παρουσία τους καθώς και η αισθητική τους είναι ανυπολόγιστης αξίας.
Γι’ αυτό θα πρέπει όλοι μας να δείχνουμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την διατήρηση και την προστασία τους.
Παράλληλα σημειώνουμε ότι ο Δήμος Θηβαίων έχει ήδη προμηθευτεί δυο Ι.Χ αυτοκίνητα 4×4 τα οποία εκτός από την μεταφορά του προσωπικού των Τεχνικών Υπηρεσιών και με έναν ειδικό εξοπλισμό που φέρουν στο πίσω μέρος, θα χρησιμεύουν για τις ανάγκες πυρόσβεσης και περιπολίας στα περιαστικά μας δάση κατά τους θερινούς μήνες.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Νικόλαος Σβίγγος σε ότι αφορά τα μέτρα πυρόσβεσης που θα ληφθούν και φέτος στον Δήμο, αναφέρθηκε και στην εθελοντική συμμετοχή των πολιτών λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Θέλω να απευθύνω στους συμπολίτες μας μια πρόσκληση. Να αγκαλιάσουν την πρόταση του Δήμου για την δημιουργία τμήματος εθελοντών. Ήδη έχουν εγγραφεί αρκετά άτομα, πρέπει όμως να συμπληρώσουμε τον αριθμό των ενδιαφερομένων ώστε να προχωρήσουμε στην εκπαίδευση και πιστοποίηση τους.
Καλώ όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες, που είναι πάρα πολλοί, να δηλώσουν συμμετοχή επικοινων…