Νέα – Ανακοινώσεις

Έλεγχοι και πρόστιμα στην εμποροπανήγυρη

Ελέγχους στην εμποροπανήγυρη πραγματοποίησε χθες Τρίτη κλιμάκιο αποτελούμενο από τον Δήμαρχο, τους αρμόδιους Αντιδημάρχους, την Δημαρχιακή Επιτροπή, την Δημοτική και την Ελληνική Αστυνομία.
Στόχος η πάταξη του παραεμπορίου και η ομαλή λειτουργία του παζαριού σύμφωνα με την νομοθεσία αλλά και τους όρους Δημοπρασίας.
Οι έλεγχοι έγιναν μετά από έγγραφη αναφορά του Δημάρχου Θηβαίων Νίκου Σβίγγγου στην Εισαγγελία Θηβών και τις αστυνομικές αρχές.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Θηβαίων που ήταν παρόν στους ελέγχους δήλωσε:
«Η σημερινή δημοτική αρχή προεκλογικά είχε δεσμευτεί για την επαναφορά της εμποροπανήγυρης στο κέντρο της πόλης, όπως ετελείτο και στο παρελθόν, διότι θεωρούμε ότι είναι αναπόσπαστο τμήμα των πολιτιστικών και Θρησκευτικών εκδηλώσεων του Αυγούστου.
Η εμποροπανήγυρη ήταν απαραίτητο να επιστρέψει στο κέντρο καθώς τα τελευταία χρόνια είχε παρατηρηθεί ότι η απομάκρυνση της επέφερε μαρασμό στην τοπική οικονομία και επιπλέον έχανε το παραδοσιακό χρώμα που κληρονομήσαμε από τους γονείς μας.
Η σημερινή εικόνα, έρχεται να με δικαιώσει προσωπικά για την επιμονή μου και την επαναφορά της. Η διαβούλευση με τους πολίτες και τους φορείς, τις αρμόδιες υπηρεσίες, η άριστη συνεργασία με το Δημοτικό Συμβούλιο και με τα αρμόδια όργανα τέλεσης της εμποροπανήγυρης δίνουν την ευκαιρία να χαιρόμαστε σήμερα την ουσιαστική τέλεση αυτού του θεσμού στην πόλη μας.
Η απόφαση ήταν συγκεκριμένη. Η έκταση της διοργάνωσης ήταν απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Δυστυχώς ήταν αναμενόμενη και γι’ αυτό είχαμε λάβει τα μέτρα μας, η παράνομη κατάληψη χώρων από ασθενείς ομάδες του πληθυσμού.
Πολλοί εξ’ αυτών κατέλαβαν τμήματα οδών με αποτέλεσμα να δημιουργούν προβλήματα στην κυκλοφορία πεζών και οχημάτων.
Με έγγραφο που απέστειλα στον κ. Εισαγγελέα και κοινοποίηση στην Υποδιεύθυνση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας στη Θήβα, ζήτησα την συνδρομή τους ώστε να παρέμβουν για να τηρηθούν …