Νέα – Ανακοινώσεις

« Έκλεψαν» την παράσταση τα παιδιά του συλλόγου «?γιοι Ανάργυροι Θήβας» και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Θήβας, το πολύπτυχο εκδηλώσεων με τίτλο : «Ναι στο δικαίωμα για ζωή, όχι στον κοινωνικό αποκλεισμό» που συνδιοργάνωσαν ο Συλλόγος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες «?γιοι Ανάργυροι Θήβας», η Λέσχη Lions “Αντιγόνη” Θήβας, ο Σύλλογος Φωτογραφίας και Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας, «Ελείτροχος», που επιμελήθηκε την έκθεση φωτογραφίας των παιδιών, η Θηβαία Καλλιτέχνης κ. Νόνα Βουδούρη που τραγούδησε στην εκδήλωση για τα παιδιά και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Θήβας (ΔΗΚΕΘ).

Επίσημη καλεσμένη ήταν η οικογενειακή σύμβουλος και συγγραφέας κα. Τένια Μακρή που μίλησε για τις κοινές ανθρώπινες ανάγκες που μας κάνουν Ανθρώπους.

Η πιο συγκινητική όμως στιγμή της εκδήλωσης ήταν, όταν τα παιδιά του Συλλόγου «?γιοι Ανάργυροι Θήβας» τραγούδησαν και χόρεψαν με ζωντάνια και χαμόγελο, υπό τους ήχους του ακορντεόν της δασκάλας τους κας. Ρούλας Γκιόκας και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό, δείχνοντας μ’ αυτό τον τρόπο τη θέληση τους για ζωή και δημιουργία αλλά και το αποτελεσματικό έργο του συλλόγου.

Τα έσοδα από την εκδήλωση και από το Bazaar με κατασκευές και Χριστουγεννιάτικα Δώρα με δημιουργίες των παιδιών, θα διατεθούν για την ανέγερση του Κέντρου Διημέρευσης ΑMEΑ στη Θήβα. Ένα όνειρο ζωής, ένα σπίτι που θα τα περιμένει όταν θα είναι πια μόνα τους…

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου, που στον χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων :

«…Η αποψινή εκδήλωση, υποδέχεται το πνεύμα των Χριστουγέννων με ένα τριπλό μήνυμα. Τη χαρά και την αισιοδοξία, που αποπνέουν αυτές οι γιορτές για όλους μας, τη φροντίδα και τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας στα παιδιά και ιδιαιτέρως στα ?τομα με Ειδικές ανάγκες, καθώς και τον προβληματισμό μας γύρω από το συνάνθρωπο.
Τα μηνύματα που αντλούμ…