Νέα – Ανακοινώσεις

Άμεση κινητοποίηση για αποκατάσταση ζημιών στο Σαράντι ? Ξεκίνησε η καταγραφή

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Δήμου Θηβαίων στην καταστροφή που υπέστη ο παραλιακός οικισμός του Σαράντι εξαιτίας της ζημιάς στο κανάλι του Μόρνου.
Με εντολή του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπύρου Νικολάου, συνεργεία του Δήμου Θηβαίων και κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας βρίσκονται επί τόπου, από την πρώτη στιγμή, προκειμένου να συνδράμουν στην αποκατάσταση της περιοχής.
Ζημιές παρατηρούνται σε κατοικίες, καταστήματα, αγρούς, και ελαιώνες ενώ βλάβη υπέστη και το δίκτυο ύδρευσης του οικισμού.
Στην όλη επιχείρηση συμμετείχαν εκτός από τον Δήμο Θηβαίων, η πολιτική προστασία της Περιφέρειας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, εθελοντές από την Λιβαδειά και το Καπαρέλλι καθώς και μισθωμένα μέσα από την ΕΥΔΑΠ.
Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Θηβαίων είπε χαρακτηριστικά:
«Βρισκόμαστε εδώ προκειμένου να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε τις ζημιές. Η όλη διαδικασία γίνεται κάτω από αντίξοες συνθήκες καθώς τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί είναι πάρα πολλά.
Πρώτο μας μέλημα ήταν η αποκατάσταση της ζημιάς στο δίκτυο ύδρευσης το οποίο είχε καταστραφεί και το οποίο αποκαταστάθηκε την επόμενη ημέρα..
Θέλω να ευχαριστήσω τους Αντιδημάρχους, την Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Χωστίων καθώς και όλους εκείνους που συμμετείχαν».
Στο μεταξύ το βράδυ της 30 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη στο Σαράντι στην οποία συμμετείχαν ο Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Γιάννης Μαγκριώτης, ο Δ/νων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ κ. Μπάρδης, ο Περιφερειάρχης κ. Κλέαρχος Περγαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Μουλκιώτης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Μπακομήτρος, οι Βουλευτές Βοιωτίας κ.κ. Α. Αγάτσα, Β. Τόγιας, Β. Τσόνογλου, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου και κάτοικοι του χωριού.
Στην συνάντηση – σύσκεψη, ο Δήμαρχος έθεσε ευθέως τα ζητήματα αποκατάστασης και αποζημίωσης των πληγέντων.
Ο Υφυπουργός δήλωσε ότι ανεξαρτήτως ευθύνης θα αποζημιωθούν οι πληγέντες κάτοικοι για τις ζημιές που υπέστη…