Στη Θήβα η 7η Διεθνής Έκθεση Γελοιογραφίας Υμηττού

23 NovemberNov 2019 00:00 - 27 NovemberNov 2019 00:00


Αφίσα έκθεσης γελοιογραφίας
Πρόσκληση Εγκαινίων έκθεσης

Εκθέσεις

Με αφορμή την 25η Νοεμβρίου που έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων φιλοξενεί στην αίθουσα «ΣΕΜΕΛΗ» του Δημοτικού Συνεδριακού Κέντρου Δήμου Θηβαίων, για το χρονικό διάστημα από 23 έως 27 Νοεμβρίου 2019, την 7η Διεθνή Έκθεση Γελοιογραφίας Υμηττού του Δήμου Δάφνης-Υμηττού και του Εργαστηρίου με θέμα:

«Ισότητα Των Φύλων & Έμφυλη Βία»

Η εξάλειψη των στερεότυπων αντιλήψεων για τους ρόλους των δύο φύλων, σε όλες τις εκφάνσεις της δημόσιας και της ιδιωτικής ζωής, αποτελεί βασική προϋπόθεση για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών. Πολύτιμος αρωγός σε αυτή την επίπονη προσπάθεια είναι η τέχνη, μέσω των ποικίλων εκφάνσεών της όπως η γελοιογραφία.

Λίγα λόγια για το περιεχόμενο της Έκθεσης Γελοιογραφίας
Η Διεθνής Έκθεση Γελοιογραφίας είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε πριν από 11 χρόνια στον Υμηττό και τα 7 τελευταία διοργανώνεται από το Εργαστήρι και τον Δήμο Δάφνης-Υμηττού. Είναι η μοναδική διεθνής θεματική έκθεση γελοιογραφίας που διοργανώνεται στην Ελλάδα και στην οποία κάθε χρόνο συμμετέχουν δεκάδες σκιτσογράφοι από όλο τον Κόσμο.
Ο θεσμός έχει συναντήσει την αποδοχή της διεθνούς κοινότητας των Σκιτσογράφων και τα έργα αξιολογούνται από διεθνή Κριτική Επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν προσωπικότητες από το χώρο της γελοιογραφίας και ειδικοί επιστήμονες από το χώρο της Εκπαίδευσης και της Επικοινωνίας. Κάθε χρόνο επιλέγεται ένα θέμα για το οποίο προσκαλούνται οι δημιουργοί να στείλουν έργα τους.
Η φετινή διοργάνωση έχει ως θέμα: «Ισότητα των Φύλων & Έμφυλη Βία», πρόταση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Δήμου Δάφνης -Υμηττού. Στην Έκθεση υπέβαλαν τις συμμετοχές τους 211 Σκιτσογράφοι από 44 χώρες με 486 έργα και η Διεθνής Κριτική Επιτροπή προέκρινε να εκτεθούν συνολικά 167 έργα.

Η πράξη με τίτλο: «Λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας Δήμου Θηβαίων» είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2020», με MIS 5000935.

  • Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων
    Organizer of Στη Θήβα η 7η Διεθνής Έκθεση Γελοιογραφίας Υμηττού

Event expired

Event is in progress

Import to Google Calendar

Location

Συνεδριακό Κέντρο Θήβας

Directions

Get Directions

Could not find route!

  • Schedule

  • Guests

  • Attendance

  • Forecast

  • Comments

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_date

stec_replace_icon_div

stec_replace_min / stec_replace_max °stec_replace_temp_units

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by Forecast.io

Sidebar