Νέα – Ανακοινώσεις

19ος Ευχίδειος Αθλος: Πλαταιές-Δελφοί 12-13 Μαΐου

19ος Ευχίδειος ?θλος: Πλαταιές-Δελφοί 12-13 Μαΐου

Για 19η συνεχή χρονιά ο Ελληνικός Όμιλος Τριάθλου & Αθλημάτων Μεγάλης Διάρκειας “Ο Ευχίδας” διοργανώνει τον ιστορικό διεθνή αγώνα υπεραπόστασης, Ευχίδειο άθλο καθώς και την “25η Ευχίδεια λαμπαδηδρομία”. Επίσης, για πρώτη φορά διοργανώνεται και ο 1ος αγώνας “9 Μουσών- Κλειώ”.
Οι αγώνες τελούνται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, την αιγίδα των Δήμων της διαδρομής: Θηβαίων, Λεβαδέων, Διστόμου- Αράχοβας- Αντίκυρας, Δελφών και τη συνεργασία φορέων και συλλόγων κατά μήκος της διαδρομής.

Αναλυτικά οι αγώνες, σύμφωνα με το Πρόγραμμα:

1. 19ος Ευχίδειος άθλος Πλαταιές-Δελφοί 107,5 χλμ. 12-13 Μαϊου 2018
Ο 19ος Ευχίδειος άθλος, έχει αφετηρία τις Πλαταιές και τερματισμό τους Δελφούς. Η εκκίνηση θα δοθεί την 12η Μαΐου 2018 μπροστά από τον αρχαιολογικό χώρο Πλαταιών , στις 06.00.
Οι αθλητές θα ακολουθήσουν την κλασσική διαδρομή του Ευχίδα και θα τερματίσουν στους Δελφούς διανύοντας απόσταση 107,5 χλμ.
Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν είναι: Πλαταιές, Λεύκτρα, Ελλοπία, Ξηρονομή, Δομβραίνα, Θίσβη, Αγ. Αννα, Κυριάκι, Στείρι, Δίστομο, Αράχοβα, Δελφοί. Η διάρκεια του αγώνα είναι 15 ώρες.
Δηλαδή, ο τελευταίος αθλητής αναμένεται να τερματίσει στις 21.00 το βράδυ του Σαββάτου 12/5/2018 στους Δελφούς.
Οι απονομές των επάθλων θα γίνουν την επομένη, 13/5 στους Δελφούς.
Ο Ευχίδειος άθλος είναι ο ιστορικότερος και μεγαλύτερος αγώνας που πραγματοποιείται στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αδιάλειπτα 19 χρόνια! Είναι πλέον παγκοσμίως γνωστός και κάθε χρόνο, εκτός από τους καλύτερους Έλληνες αθλητές που έρχονται να συμμετάσχουν από κάθε γωνιά της πατρίδας μας, έρχονται και αθλητές από το εξωτερικό παγκοσμίως καταξιωμένοι, διεθνείς αστέρες του αθλήματος των υπεραποστάσεων, με πολλές διακρίσεις…