Νέα – Ανακοινώσεις

Σύσκεψη με φορείς και συλλόγους για το Γαστρονομικό Φεστιβάλ

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των Φορέων και των Συλλόγων στην συγκέντρωση που έγινε στο παλιό Δημαρχείο για την ενημέρωση τους σε ότι αφορά την διοργάνωση του Γαστρονομικού Φεστιβάλ.
Την ενημέρωση έκανε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Νίκος Σβίγγος και στις τοποθετήσεις τους οι εκπρόσωποι των φορέων και των συλλόγων τόνισαν ότι πρόκειται για μια πολύ σοβαρή διοργάνωση που θα αναδείξει την περιοχή μας μέσα από τα πολιτιστικά και γαστρονομικά της στοιχεία, μιας και στόχος της είναι προώθηση των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και της υγιεινής διατροφής.

Το μεγαλύτερο Γαστρονομικό Φεστιβάλ του καλοκαιριού θα πραγματοποιήσουν από κοινού ο Δήμος Θηβαίων και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού από τις 22 Ιουνίου μέχρι και τις 6 Ιουλίου, στο Μοσχοπόδι στον χώρο πέριξ του ανοιχτού Θεάτρου «Μελίνα Μερκούρη».

«Πρόκειται για ένα πολυήμερο Φεστιβάλ εκδηλώσεων που έρχεται να αναδείξει τις δυνατότητες της περιοχής μας και ελπίζουμε ότι στο κάλεσμα μας, θα ανταποκριθούν πολλοί σύλλογοι και φορείς οι οποίοι θα θελήσουν και με αυτόν τον τρόπο να προβάλλουν τα παραδοσιακά τους προϊόντα, τις δραστηριότητες τους και τον λαϊκό μας πολιτισμό» είπε σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Νικόλαος Σβίγγος και συνέχισε «Ο επισκέπτης θα έχει την δυνατότητα να γευτεί παραδοσιακές συνταγές και γαστρονομικές προτάσεις με βάση αγνά προϊόντα της Θηβαϊκής γης, από διακεκριμένους σεφ, όπως επίσης και τοπικά κρασιά αλλά αυτό που προσμένουμε από αυτήν την διοργάνωση είναι να γνωρίσει τον τουριστικό και πολιτιστικό πλούτο της Θήβας».

Παράλληλα ο Δήμαρχος τόνισε ότι «προτεραιότητα θα έχουν τα σχολεία και οι μαθητές τους αλλά και όσοι θέλουν πραγματικά να συμβάλλουν στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων του Δήμου με σκοπό το Φεστιβάλ αυτό να καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός του Δήμ…