Νέα – Ανακοινώσεις

Σύσκεψη για την πρόληψη-αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών

Το δάσος του Μοσχοποδίου, οι αστικοί λόφοι όπως τα Καστέλλια αλλά και το άλσος της Αγίας Τριάδας είναι οι περιοχές της Θήβας που αντιμετωπίζουν τον υψηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς το καλοκαίρι.
Στις περιοχές αυτές εστιάζουν την προσοχή τους οι αρμόδιες υπηρεσίες και γι’ αυτό το λόγο πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί σύσκεψη για το θέμα, στον Δήμο Θηβαίων.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Διοικητής του ΚΕΠΒ, Ταξίαρχος, κ. Αναστάσιος Φουρίκης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θήβας κ. Κωσταντίνος Καραμπέτσος, εκ μέρους του Δασικής Υπηρεσίας Θήβας ο κ. Κωνσταντίνος Αμοιρίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.
Σκοπός της σύσκεψης ήταν ο σχεδιασμός και η εφαρμογή των έργων πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.
Οι εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων υπηρεσιών υπογράμμισαν την μεγάλη επικινδυνότητα του φετινού καλοκαιριού λόγω της λειψυδρίας & των αναμενόμενων υψηλών θερμοκρασιών, δηλώνοντας ωστόσο, ότι πρωταρχικός στόχος είναι η προστασία των Δασών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Ο Δήμαρχος Θηβαίων αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την συμμετοχή και το ενδιαφέρον τους σημείωσε χαρακτηριστικά:
«Η πρόληψη αλλά και η διαχείριση ενδεχόμενης πυρκαγιάς, όπως και κάθε κινδύνου φυσικής καταστροφής με οργανωμένο και αποτελεσματικό τρόπο, είναι καθήκον όλων μας.
Στη σύσκεψη εξετάσαμε από κοινού το θέμα της πυροπροστασίας, της πρόληψης αλλά και της αντιμετώπισης των ενδεχόμενων πυρκαγιών κατά το επόμενο χρονικό διάστημα
» και συνέχισε: «η εν λόγω σύσκεψη κρίνεται ως ιδιαιτέρως επίκαιρη, ουσιαστική και απαραίτητη για το συντονισμό και την αποτελεσματική συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με όλους τους εμπλεκόμενους και συναρμοδίους φορείς, καθώς αφορά τον από κοινού σχεδιασμό των μέτρων πυροπροστασίας, πρόληψης αλλά και αντιμετώπισης πυρκαγιών, ιδιαίτερα στις περιοχές αυξημένου κινδύνου (δασικές εκτάσεις, περιαστικά δά…