Νέα – Ανακοινώσεις

Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά.

Συνάντηση του Δημάρχου Θηβαίων Σπύρου Νικολάου και του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά , πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουλίου, στα γραφεία του Δήμου στη Θήβα με αφορμή την επίσκεψη του Περιφερειάρχη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας. Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν και οι Αντιπεριφερειάρχες Βοιωτίας Γιώργος Μουλκιώτης και Κώστας Μπακομήτρος, οι Αντιδήμαρχοι Θηβαίων Ανδρέας Χατζησταμάτης και Παναγιώτης Ζερικιώτης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ Αλέκος Στάικος, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΘ Ηλίας Πέτραινας και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χάρης Μελετίου, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την περιοχή του Δήμου.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ενημέρωσε τον Δήμαρχο Θηβαίων για θέματα έργων οδοποιίας που έχει δρομολογήσει η Περιφέρεια στην περιοχή και για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται όπως :

• Οι βελτιωτικές εργασίες στην οδό Μακαρίου, που θα συμβάλουν αποφασιστικά στην αναβάθμιση των συνθηκών κυκλοφορίας στη Θήβα, έργο το οποίο σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Στερεάς πρόκειται να δημοπρατηθεί άμεσα με προϋπολογισμό 2.000.000 ευρώ.
• Ταυτόχρονα πρόκειται άμεσα να υπογραφεί και η σύμβαση για την κατασκευή του δρόμου Τανάγρα-Νεοχωράκι, προϋπολογισμού 6.500.000 ευρώ, για να αρχίσει ένα μεγάλο έργο οδοποιίας που αφορά και το Δήμο Θηβαίων.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων με τη σειρά του επεσήμανε τη σημαντικότητα των ανωτέρω έργων για το Δήμο και κυρίως τις εργασίες στην οδό Μακαρίου, η οποία δέχεται καθημερινά μεγάλο όγκο βαρέων οχημάτων μέσω της Περιφερειακής Οδού Αγ. Τριάδος, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρές ζημιές στο οδόστρωμα, ενώ παράλληλα έχει καταστεί επικίνδυνη για οχήματα και τους πεζούς

Στη συνέχεια συζήτησαν και για άλλα θέματα έργων οδοποιίας, υδροδότησης και κόμβων, που ήδη υλοποιούνται ή βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες υλοποίησής τους και συγκεκριμένα:
• H οδός Θίσβη-Καναβάρι
• H κατασκευή του οδικού άξονα Θήβα-Λιβαδειά και ο Κόμβος των Βαγίων
• Η υδροδότηση των τοπικών κοινοτή…