Νέα – Ανακοινώσεις

Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων με την Αν. Υπουργό Θ. Φωτίου για τη χρηματοδότηση νέων βρεφονηπιακών σταθμών

Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων με την Αν. Υπουργό Θ. Φωτίου για τη χρηματοδότηση νέων βρεφονηπιακών σταθμών

Στην ενημερωτική συνάντηση για τη χρηματοδότηση βρεφονηπιακών σταθμών, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης συμμετείχαν ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, η Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας κα Ιουλία Κοντού και η Διευθύντρια του ΔΟΘ κα Σεραφεία Μουλκιαρώτου, μετά από πρόσκληση της Αν. Υπουργού κας Θεανώ Φωτίου, καθώς ο Δήμος Θηβαίων έχει επιλεγεί να λάβει χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους για την ίδρυση και λειτουργία νέων δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών. Για το Δήμο μας έχουν εγκριθεί δύο (2) δομές των 25 παιδιών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε γνωστό ότι οι επιλεγέντες Δήμοι επιδοτούνται για την αναμόρφωση-ανακαίνιση και προσαρμογή στις νόμιμες προϋποθέσεις υφιστάμενων κτιρίων, ιδιόκτητων ή μισθωμένων καθώς και στην προμήθεια του απαιτούμενου εξοπλισμού για τη λειτουργία των νέων μονάδων. Παράλληλα θα γίνουν και νέες προσλήψεις προσωπικού ανά μονάδα. Για το θέμα θα ακολουθήσει σχετική πρόσκληση από το Υπουργείο.

Με αφορμή την ενημερωτική αυτή συνάντηση ο Δήμαρχος Θηβαίων έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Μετά από εξέταση των στοιχείων του προγράμματος ‘Εναρμόνιση Επαγγελματικής με Οικογενειακής Ζωής’ του προηγούμενου έτους, διαπιστώθηκε ότι και στο Δήμο Θηβαίων υπάρχει απόκλιση μεταξύ των διαθέσιμων θέσεων φροντίδας βρεφών και νηπίων στους παιδικούς σταθμούς και στα vouchers που χορηγήθηκαν στις μητέρες. Ως εκ τούτου το Υπουργείο αποφάσισε να τρέξει πρόγραμμα επιδότησης, ώστε να δημιουργηθούν νέες μονάδες. Ο Δήμος μας σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Θήβας, υπό την εποπτεία του οποίου λειτουργούν οι Παιδικοί Σταθμοί, θα προσπαθήσουν για την εξεύρεση κατάλληλων οικημάτων, λόγω μη διαθέσιμων δημοτικών, και θα προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την χρηματοδότηση&nb…