Με τιμές ήρωα επέστρεψαν και ετάφησαν στην πατρώα του γη, το Καπαρέλλι Θηβών, τα λείψανα του έφεδρου Ανθστή (ΠΖ) Σίννη Αργύριου του Γεωργίου, που έπεσε μαχόμενος το 1974 στην Κύπρο. Την τελετή ανακομιδής των λειψάνων ανέλαβαν το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού Θήβας και ο Δήμος Θηβαίων αποδίδοντας τον σεβασμό που αξίζει σε έναν στρατιώτη που έδωσε τη ζωή του υπέρ βωμών και εστιών. Το οστεοφυλάκιο έφτασε στο Καπαρέλλι στις 11 το πρωί συνοδεία αγήματος και στρατιωτικής μουσικής.
Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα στο Καπαρέλλι. Μετά την ακολουθία, τελετάρχης Αξιωματικός ανέγνωσε το βιογραφικό του πεσόντος και εν συνεχεία αποχαιρετισμοί μέσα σε κλίμα συγκίνησης. Ακολούθησε η συνοδεία των λειψάνων στο νεκροταφείο της Τοπικής Κοινότητας και η ταφή με τις δέουσες τιμές σε οικογενειακό τάφο.
Βιογραφικό Έφεδρου Ανθστή (ΠΖ) Σίννη Αργύριος
Ο Έφεδρος Ανθστής (ΠΖ) Σίννης Αργύριος του Γεωργίου και της Δήμητρας γεννήθηκε το 1952 στο Καπαρέλλι Θηβών και είχε πέντε μεγαλύτερα αδέλφια. Υπηρέτησε στην Ελληνική Δύναμη της Κύπρου ( ΕΛΔΥΚ) από την οποία απολύθηκε το 1974. Λίγο πριν φτάσει στην Ελλάδα με το Αρματαγωγό “Λέσβος” έλαβε εντολή να επιστρέψει στην Κύπρο, όπου συμμετείχε στις επιχειρήσεις εναντίον του Τούρκου εισβολέα. Από 16/8/1974 (κατά τη 2η εισβολή) τα ίχνη του χάθηκαν και για 43 χρόνια οι οικείοι του τον αναζητούσαν. Τον Ιανουάριο του 2017 η Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων (ΔΕΑ) επισκέφτηκε τους οικείους του και τους ενημέρωσε ότι βρέθηκαν τα οστά του, τα οποία είχαν ταυτοποιηθεί με τη μέθοδο DNA. Τα οστά βρέθηκαν τυχαία στη κοίτη ενός ρέματος, 1200 μέτρα βόρεια της ΕΛΔΥΚ προς Κυόνελι, σε ομαδικό τάφο. Από έρευνα αποδεικνύεται ότι 12 στρατιώτες, μεταξύ των οποίων και ο Αργύρης Σίννης, συνελήφθησαν στις 16 Αυγούστου 1974 και εκτελέστηκαν από τον Τούρκο εισβολέα.
…