Νέα – Ανακοινώσεις

Με επιτυχία η ημερίδα για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων

Με επιτυχία η ημερίδα “Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων”

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα στη Θήβα, με θέμα την “Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων. Οικογένεια και Σχολείο”, το Σάββατο 28 Απριλίου 2018 στο Συνεδριακό Κέντρο. Την ημερίδα διοργάνωσαν το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού και οι Σχολικές Επιτροπές Α’ Βάθμιας και Β΄Βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θηβαίων, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Ψυχικής Υγιεινής και Νευροψυχιατρικής του Παιδιού και με την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Θηβών.

Την εκδήλωση παρουσίασε η Πρόεδρος της Δ.Κ. Θήβας κα Δώρα Προκοπίου και χαιρέτισε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου. Παραβρέθηκαν, επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αθ. Κοκοντίνης, ο Αντιδήμαρχος κ. Αν. Καμούτσης, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΘ κ.Κ.Χαρέμης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ηλίας Τραμπάκουλος, Αθ. Σκούμας και Γρ. Παπαβασιλείου.

Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν ο Παιδοψυχίατρος και Συνεργάτης της Ευρωκλινικής Αθηνών κ.Ευστράτιος Πάλλης, που μίλησε για τις περιόδους της εφηβείας, ο Αν. Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών του Νοσοκομείου Παίδων “Αγ. Σοφία” κ.Γεράσιμος Κολαϊτης, που εστίασε την ομιλία του στην κατάθλιψη και την αυτοκαταστροφικότητα, η Παιδοψυχίατρος, Διευθύντρια ΕΣΥ της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών Ν. Παίδων “Αγ. Σοφία” κα. Μαρία Μπεριβανάκη, που αναφέρθηκε στις διαταραχές της διατροφής, όπως η ψυχογενής ανορεξία και η βουλιμία, η Παιδοψυχίατρος, Επιμελήτρια Α’ ΕΣΥ, Παιδοψυχιατρικής Κλινικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Ν. Παίδων “Αγ. Σοφία” κα Στέλλα Χαριτάκη, που ανέπτυξε τα προβλήματα της διαγωγής και την παραπτωματικότητα, η Ψυχολόγος και φοιτήτρια μεταπτυχιακού προγράμματος “Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων” κα Κοβάνη Παναγιώτ…