Νέα – Ανακοινώσεις

Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων για την παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων για την παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η 8η Μαρτίου είναι ημέρα τιμής στη γυναίκα, που αποτελεί σύμβολο μαχητικότητας, θάρρους, δύναμης, υπομονής, αγάπης και αφοσίωσης και στους διαχρονικούς αγώνες της για την πραγμάτωση της ουσιαστικής ισότητας των δύο φύλων και της κατοχύρωσης των δικαιωμάτων της.

Η γυναίκα είναι ο πυρήνας της οικογένειας και της κοινωνίας, είναι η ίδια η ζωή. Μέσα από τον πολύπλευρο ρόλο της ως μάνα, γιαγιά, αδελφή, σύζυγος, φίλη, εργαζόμενη αποδεικνύει καθημερινά την αναγκαία ύπαρξή της και κερδίζει τον σεβασμό και την απεριόριστη εκτίμησή μας.

Ως Δημοτική Αρχή του Δήμου Θηβαίων αποτίουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής σε όλες τις γυναίκες και στους αγώνες τους. Με πράξεις προσπαθούμε καθημερινά να ενδυναμώσουμε τον ρόλο και τη θέση της. Τις εμπιστευόμαστε σε θέσεις ευθύνης στην εργασία και στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, ενώ παράλληλα μέσα από τις κοινωνικές μας δομές (παιδικοί σταθμοί, κέντρο κοινότητας, συμβουλευτικό κέντρο κατά της βίας των γυναικών, βοήθεια στο σπίτι, κέντρο προληπτικής ιατρικής, κέντρο πρόληψης ναρκωτικών, κοινωνικό παντοπωλείο) στηρίζουμε συνεχώς τη γυναίκα και τα παιδιά της και ειδικά την άνεργη, την χαμηλά αμειβόμενη, την ανασφάλιστη, τη μητέρα μονογονεϊκής οικογένειας, την πολύτεκνη, τη συνταξιούχο ή την γυναίκα που έχει υποστεί βία.
Με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας εύχομαι χρόνια πολλά και δημιουργικά σε όλες τις γυναίκες, με υγεία, δύναμη και προκοπή.

Με εκτίμηση
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ