Νέα – Ανακοινώσεις

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Θήβας συμμετέχει στην καλοκαιρινή εκστρατεία με τίτλο «Διαδρομές με Πυξίδα τη Βιβλιοθήκη».

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διεξαγωγή του τριήμερου σεμιναρίου του Future Library, που πραγματοποιήθηκε στις 14-16 Μαρτίου 2012, στη Βέροια, με σκοπό να προετοιμάσει Βιβλιοθηκονόμους από όλα τα μέρη της Ελλάδος για τη διεξαγωγή της καλοκαιρινής εκστρατείας με τίτλο «Διαδρομές με Πυξίδα τη Βιβλιοθήκη».

Στόχος της εκστρατείας είναι να προωθήσει την ανάγνωση, τη δημιουργικότητα και την καινοτομία στους μελλοντικούς χρήστες των Δημοτικών και Δημοσίων Βιβλιοθηκών.

Στο σεμινάριο συμμετείχε και η Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας με την
Μαγδαληνή Παπαδοπούλου, Βιβλιοθηκονόμο.

Οι «Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη» θα περιλαμβάνουν εκδηλώσεις και δράσεις γύρω από αυτό το θέμα οι οποίες θα καλύπτουν διάφορους τομείς (περιπάτους μέσα στην πόλη, αφηγήσεις, θέατρο, εικαστικά) και θα απευθύνονται κυρίως στα παιδιά, αλλά στοχεύουν και στην εμπλοκή γονέων και ενηλίκων, ώστε αυτές να αποτελέσουν σημεία αναφοράς των τοπικών κοινωνιών.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Future Library»και θα χρηματοδοτηθεί αποκλειστικά από το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Future Library: Προώθηση Καινοτομίας, Δημιουργικότητας και Κοινωνικών Δικτύων», ιδρύθηκε το 2011 με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και οραματίζεται να φέρει τις Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της χώρας στην καρδιά των τοπικών κοινοτήτων, ως μια νέα πηγή πολιτισμικού ενδιαφέροντος.

Το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» είναι διεθνής κοινωφελής οργανισμός που πραγματοποιεί δωρεές στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας.

Σύντομα θα ανακοινωθούν οι δράσεις που θα αφορούν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Θήβας ώστε να δηλώσουν συμμετοχή τα παιδιά και οι ενδιαφερόμενοι.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΠΗΣ