Νέα – Ανακοινώσεις, Τα Νέα του Δήμου

Ευχαριστίες του Δήμου Θηβαίων για την εκδήλωση «Θεόδωρος Βρυζάκης: Η ζωή και το έργο του»

Ο δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου, ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση και επιτυχία της εκδήλωσης προς τιμήν του διεθνούς φήμης Θηβαίου ζωγράφου, Θεόδωρου Βρυζάκη.

Ειδικότερα, εκφράζονται θερμές ευχαριστίες προς τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων(ΠΕΔ) Στερεάς Ελλάδας, κ. Νικόλαο Σουλιώτη, τον πρόεδρο του ΔΟΘ, Σταμάτη Καλαμιώτη, και τον πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Θήβας, Γιώργο Γελέκα, για τη συμβολή τους στη διοργάνωση.

  • Τη διευθύντρια του ΒΧΜ, δρ Αικατερίνη Δελλαπόρτα, και τον προϊστάμενο του Τμήματος Εκθέσεων, Επικοινωνίας και Εκπαίδευσης του Μουσείου, πρωτ. Περίανδρο Επιτροπάκη, όχι μόνο για τη φιλοξενία της εκδήλωσης και της εικαστικής έκθεσης, αλλά και για την πολύτιμη βοήθειά τους κατά τις εργασίες προετοιμασίας.
  • Την Ιστορικό Τέχνης, δόκτωρα Μαράη Γεωργούση, που είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης
  • Τον γλύπτη, Δημήτρη Δήμου, που φιλοτέχνησε την ορειχάλκινη προτομή του Βρυζάκη, την οποία προσέφερε ο Δήμος Θηβαίων ως δωρεά στο ΒΧΜ
  • Τους συλλέκτες, κκ Μιχάλη και Δήμητρα Βαρκαράκη, για τη εμπιστοσύνη που επέδειξαν και δάνεισαν σημαντικό αριθμό έργων της συλλογής τους για τις ανάγκες της έκθεσης «Θεόδωρος Βρυζάκης και η Εικόνα της Ελλάδας τον 19ο αιώνα μέσα από τα μάτια των καλλιτεχνών»
  • Τον εφοπλιστή, κ. Ευάγγελο Αγγελάκο, που δάνεισε δύο πίνακες από την προσωπική του συλλογή
  • Τον ηθοποιό και αρχαιολόγο, Θανάση Παπαγεωργίου, καθώς και όλους τους συμμετέχοντες στο θεατρικό δρώμενο για τη ζωή του Θ. Βρυζάκη
  • τον πρόεδρο, Κωνσταντίνο Πλαπούτα, και όλα τα μέλη Πατριωτικού Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών του 1821
  • Τον δημοσιογράφο Αλέξη Διακόπουλο, για τον άψογο συντονισμό της εκδήλωσης.
  • Την οινοποιία Αγάτσα, για την προσφορά θηβαϊκού οίνου.
  • Τους χορηγούς επικοινωνίας –την εφημερίδα «Καθημερινή», την ΕΡΤ(Πρώτο Πρόγραμμα και Τρίτο Πρόγραμμα Ραδιοφωνίας), το STAR Κεντρικής Ελλάδος, το radiothiva, την εφημερίδα «Σκυτάλη», τις ιστοσελίδες artviews.gr και allaboutshipping.co.uk- που φρόντισαν για τη μέγιστη προβολή της εκδήλωσης.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες προς την κ. Βασιλική Βρυζάκη, απόγονο του Θ. Βρυζάκη, για την ευγενική προσφορά των οικογενειακών κειμηλίων και για το γεγονός ότι «αγκάλιασε» και στήριξε εξαρχής την όλη ιδέα.

Τέλος, εκφράζονται θερμές ευχαριστίες προς το Δημοτικό Συμβούλιο, τους προσκεκλημένους που μας τίμησαν με την παρουσία τους, αλλά και προς όλους τους συμμετέχοντες σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια που έκανε τον Δήμο Θηβαίων περήφανο.

 

Ο Δήμαρχος Θηβαίων

Γεώργιος Αναστασίου

 

Πίσω στη λίστα