Νέα – Ανακοινώσεις

Επέστρεψε στο Δράκειο Μέγαρο η Δημοτική Βιβλιοθήκη Δήμου Θηβαίων

Επέστρεψε στο Δράκειο Μέγαρο η Δημοτική Βιβλιοθήκη Δήμου Θηβαίων

Στον φυσικό της χώρο, στο ανακαινισμένο ιστορικό “Δράκειο Μέγαρο” (Παλαιό Δημαρχείο Θήβας) επέστρεψε μετά από 37 χρόνια η Δημοτική Βιβλιοθήκη, που λειτουργεί υπό την εποπτεία του Δημοτικού Οργανισμού Δήμου Θηβαίων (ΔΟΘ).

Τα εγκαίνια του νέου χώρου της τελέστηκαν, την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018, με τις ευλογίες του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεωργίου, παρουσία του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπύρου Νικολάου, της Αντιπεριφεριάρχου Βοιωτίας κας Φανής Παπαθωμά, του Προέδρου του ΔΟΘ κ. Γιάννη Παπαδημητρίου, Περιφερειακών, Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων και πλήθους πολιτών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης στον χαιρετισμό του συνεχάρη τον Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο και όσους κόπιασαν για την ανακαίνιση του ιστορικού αυτού κτιρίου προκειμένου να επιστρέψει η Δημοτική Βιβλιοθήκη. Αναφέρθηκε, επίσης, στην αξία της Βιβλιοθήκης και των βιβλίων λέγοντας χαρακτηριστικά: “ Τα βιβλία μπορούν να μας προσφέρουν πολύτιμα εφόδια και αυτός ο χώρος μπορεί να γίνει πηγή στοχασμού, έμπνευσης, διακίνησης ιδεών ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων”.
Η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας επεσήμανε ότι η σημαντικότητα του έργου ανακαίνισης του κτιρίου και επιστροφής της βιβλιοθήκης οφείλεται στη θέληση και στο όραμα, λέγοντας ότι: “Είναι πολύ σπουδαίο στην καρδιά της Θήβας να υπάρχει ένα εμβληματικό κτίριο με σημαντική ιστορία και ακόμα σπουδαιότερο όταν στεγάζει μία Δημοτική Βιβλιοθήκη”.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων στον χαιρετισμό του έκανε μία σύντομη αναφορά στην ιστορία του κτιρίου και στα γεγονότα εκείνης της εποχής που οδήγησαν στην ίδρυση βιβλιοθήκης στη Θήβα, συνεχάρη δε όλους όσοι ενεπλάκησαν στον σχεδιασμό και την υλοποίηση αυτού του έργου, τις υπηρεσίες και τους εργαζόμενους του Δήμου, του ΔΟΘ και της Βιβλιοθήκης. Αναφέρθηκε, επίσης, στο σημαντικό περιεχόμενο της βιβλιοθήκης καλώντας όλους…