Νέα – Ανακοινώσεις

Εξαιρετικά θετικά σχόλια για την εκδήλωση του ΚΕ.ΘΗ.ΠΟ για την Αρχαία Θήβα

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Μαΐου η ημερίδα που διοργάνωσε το Κέντρο Θηβαϊκού Πολιτισμού σε συνεργασία με το Δήμο Θηβαίων και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της ΔΗ.Κ.Ε.Θ. στη Θήβα, με θέμα “Αρχαία Θήβα: Πτυχές της Ιστορίας και της Αρχαιολογίας της”.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Νικολάου Σπυρίδων, εκ μέρους του Κέντρου Θηβαϊκού Πολιτισμού ο κ. Δαγδελένης Απόστολος και εκ μέρους του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αναστασίου Γεώργιος. Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Διακόπουλος Αλέξης.

Οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν με ιδιαίτερη προσοχή τις παρουσιάσεις των εισηγητών και εντυπωσιάστηκαν από την υψηλού επιπέδου επιστημονική τους κατάρτιση. Ο διδάκτορας Προϊστορικής Αρχαιολογίας και Αρχαιολόγος του Μουσείου Θηβών κ. Ιωάννης Φάπας, μίλησε για τους ιδρυτικούς μύθους της Θήβας και τον αρχαιολογικό πλούτο των Μυκηναϊκών και πρώιμων ιστορικών της χρόνων ενώ η Διδάκτορας Κλασικής Αρχαιολογίας και Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας κα Χαραμή Αλεξάνδρα παρουσίασε την Αρχαία Θήβα μέσα από φωτογραφίες των εκθεμάτων του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Θήβας, που θα ανοίξει σύντομα τις πύλες του, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να δει για πρώτη φορά το εσωτερικό του νέου Μουσείου. Ο Αναπληρωτής Πρύτανης του Ε.Κ.Π.Α. κ. Μπουραζέλης δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην εκδήλωση ωστόσο αντ’ αυτού εισηγήθηκε ο μεταπτυχιακός φοιτητής του κ. Ανδριόπουλος Στέλιος, ο οποίος μίλησε για τα Αρχαία Ιερά της Βοιωτίας.

Τα βιογραφικά των εισηγητών επιστημόνων ανέγνωσε ο κ. Χρήστου Χρήστος, μέλος του ΚΕ.ΘΗ.ΠΟ.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το αγαλματίδιο με παράσταση του μυθολογικού ιδρυτή της Θήβας Κάδμου να παλεύει με το δράκο, από τον εμπνευστή του και συμπολίτη μας δη…