Νέα – Ανακοινώσεις, Τα Νέα του Δήμου

Ενημερωτικό σποτ Κέντρου Κοινότητας Δήμου Θηβαίων

 

Με κεντρικό μήνυμα «Στηρίζουμε τον πολίτη, δυναμώνουμε την κοινωνία», το ενημερωτικό σποτ του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Θηβαίων ενημερώνει τους πολίτες για τη λειτουργία και τις υπηρεσίες του Κέντρου.
Tα Κέντρα Κοινότητας είναι δομές που σχεδιάστηκαν από το υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ιδρύθηκαν σε δήμους και χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στο πλαίσιο των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων ΕΣΠΑ 2014-2020.
Στη Θήβα λειτουργεί από το 2017 Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Κέντρου Ένταξης Μεταναστών.
Με τη βοήθεια του Κέντρου Κοινότητας, κάθε πολίτης μπορεί να ενημερωθεί για τα δικαιώματα που δικαιούται:
• Οικογενειακά
• Αναπηρίας
• Ανασφάλιστων υπερηλίκων
• Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Θηβαίων μπορούν να απευθύνονται όλοι οι πολίτες της περιοχής που αντιμετωπίζουν κάποιο κοινωνικό πρόβλημα, όπως ανεργία, οικονομική αδυναμία, έλλειψη στέγης, προβλήματα λόγω αναπηρίας ή γήρατος. Παράλληλα, παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης -υποστήριξη ανέργων, αντιμετώπιση οικογενειακών προβλημάτων, στήριξη παιδιών και εφήβων.
Ταυτόχρονα, λειτουργούν Σχολές Γονέων και προγράμματα διά βίου μάθησης.
Στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Θηβαίων υπάρχει και παράρτημα Κέντρου Ένταξης Μεταναστών, παρέχοντας πιο εξειδικευμένες υπηρεσίες στις συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες, με στόχο την πλήρη κοινωνική τους ένταξη.
Το Κέντρο Κοινότητας Θήβας(με παράρτημα Κέντρου Ένταξης Μεταναστών) βρίσκεται στο τέρμα της οδού Μακαρίου και στεγάζεται στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22620-28570, 28591 και 28581
Email: kentrokoinotitas@thiva.gr
kem@thiva.gr
http://kkoinotitasthivas.blogspot.com