Νέα – Ανακοινώσεις

Ενημέρωση Δήμου Θηβαίων για το “Πρόγραμμα Περισυλλογής και Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων (σκύλων)”

Ο Δήμος Θηβαίων, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και θέλοντας να προστατέψει την υγεία των πολιτών αλλά και να δώσει στα αδέσποτα ζώα τη φροντίδα που αξίζουν, υλοποιεί το “Πρόγραμμα Περισυλλογής και Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων (σκύλων)”.

Το εν λόγω πρόγραμμα περιλαμβάνει την περισυλλογή και διαχείριση 45 αδέσποτων σκύλων για παροχή των απαραίτητων κτηνιατρικών υπηρεσιών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία : κλινική εξέταση,εξέταση αίματος, εξέταση αίματος για Leishmania (καλαζάρ), πλήρη εμβολιασμό, στείρωση, εξωτερική και εσωτερική αποπαρασίτωση, σήμανση με τοποθέτηση τσιπ και καταγραφή αυτού στη βάση δεδομένων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Βάση της ισχύουσας νομοθεσίας συγκροτήθηκε πενταμελής Επιτροπή Παρακολούθησης του προγράμματος, αποτελούμενη από έναν (1) ιδιώτη Κτηνίατρο ως Πρόεδρο, δύο (2) Δημοτικούς Συμβούλους , δύο (2) μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Θήβας “?γιος Φραγκίσκος” .

Με απόφαση της εν λόγω Επιτροπής η περισυλλογή ξεκίνησε κατά προτεραιότητα από τα Σχολεία, το Νοσοκομείο, την Κεντρική Πλατεία της Θήβας και από άλλα σημεία που υπήρχαν προβλήματα από αγέλες, ώστε να γίνει διάσπαση αυτών, απομακρύνοντας τα ζώα, τα οποία βάση παραπόνων ή καταγγελιών κρίθηκαν επιθετικά. Μέχρι σήμερα έχουν περισυλλεγεί 23 αδέσποτοι σκύλοι, στην πλειοψηφία τους θηλυκά, ώστε να περιοριστεί ο αριθμός των γεννήσεων.

Η περισυλλογή γίνεται με τη βοήθεια μελών του Φιλοζωικού Συλλόγου και με την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού (κλουβιά μεταφοράς, περιλαίμια, φίμωτρα, τροφές για την προσέλκυση των ζώων κλπ) που έχουν γίνει από το Δήμο. Για τη μεταφορά τους προς τους τέσσερις (4) συμβεβλημένους κτηνιάτρους και εν συνεχεία σε συμβεβλημένο φορέα για φιλοξενία (ενδιαίτημα στον Ελεώνα) χρησιμοποιείται όχημα του Δήμου Θηβαίων.

Μετά την πάροδο παροχής κτηνιατρικών υπηρεσιών και φιλοξενίας τ…