Νέα – Ανακοινώσεις

Ενημέρωση από το Δήμο Θηβαίων για τις ζημιές από τη θεομηνία με τις έντονες βροχοπτώσεις

Δείτε εδώ φωτογραφίες

Σοβαρές ζημιές- καταστροφές σημειώθηκαν, κατά την πρόσφατη θεομηνία με τις έντονες βροχοπτώσεις στις 27 και 28 Φεβρουαρίου 2015, στη ζώνη ευθύνης του Δήμου Θηβαίων. Ο Δήμος με τα τεχνικά μέσα που διαθέτει αλλά και με μισθωμένα μηχανήματα έργων κατέβαλλε, από την πρώτη στιγμή, κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να αποκαταστήσει όσες περισσότερες ζημιές.

Συγκεκριμένα στη Δ.Ε. Βαγίων, ο κάμπος στη θέση ΒΑΡΥΚΟ πλημμύρισε με αποτέλεσμα οι καταστροφές στις καλλιέργειες (σιτηρά- αμπέλια κτλ) να είναι ανυπολόγιστες. Επίσης, το ρέμα, το οποίο ξεκινά από την νότια πλευρά του χωριού, διασχίζει το χωριό και καταλήγει στον κάμπο, υπερχείλισε και δημιούργησε προβλήματα πλημμύρας στα γύρω αγροκτήματα. Το πρόβλημα προέκυψε διότι το ανάχωμα από τη μεγάλη ποσότητα νερού έσπασε. Για τη λύση του προβλήματος χρησιμοποιήθηκαν ειδικά ιδιωτικά μηχανήματα καθώς και ειδικό υλικό (πέτρες).

Στον οικισμό Λειβαδόστρα της Τ.Κ. Λεύκρων από τη μεγάλη ποσότητα νερού από τα δυτικά βραχώδη υψώματα (τα οποία είχαν υποστεί καταστροφή από την πυρκαγιά το 2010) καταστράφηκε το οδόστρωμα της οδού από Λεύκτρα προς τον οικισμό και ο αγωγός ύδρευσης στο σημείο αυτό, ,με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει όλος ο οικισμός. Από τα πολλά νερά σε διάφορα σημεία του οικισμού καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς η παραλία καθώς και ότι υπήρχε σ’ αυτήν, όπως δέντρα ( αρμυρίκια), δρόμος και όλα τα φωτιστικά καθώς και οι κατασκευές σκίασης, ζημιά ανυπολόγιστου κόστους. Για τις εργασίες στον οικισμό χρησιμοποιήθηκαν μηχανήματα του Δήμου καθώς και ιδιωτικά ειδικά μηχανήματα.
Στον οικισμό ?γιο Βασίλειο της Τ.Κ. Καπαρελλίου από την πολύ μεγάλη ποσότητα νερού, από τα βόρεια υψώματα, διευρύνθηκε μικρό ρέμα που κατέληγε στην θάλασσα, με αποτέλεσμα αφ’ ενός η καταστροφή του ρέματος εφ’ ετέρου αριθμός οικιών δυτικά του δημιουργηθέντος ρέματος να αποκλεισθούν και να μην μπορούν να επ…