Νέα – Ανακοινώσεις

Έναρξη εργασιών για την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου της Κρήνης του Οιδίποδα στη Θήβα

Έναρξη εργασιών για την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου της Κρήνης του Οιδίποδα στη Θήβα

Ξεκίνησαν οι εργασίες του έργου ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου της κρήνης του Οιδίποδα στην πλατεία των Αγ. Θεοδώρων της Θήβας, που συμβασιοποιήθηκε στο ποσό των 27.480,58 € και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 2017 ( ΣΑΕΠ 766).

Οι εργασίες αφορούν στη διεύρυνση του περιβάλλοντος χώρου της Κρήνης, κατασκευή στο σημείο αυτό βαθμίδων, σε αντίστοιχη διάταξη με τις προϋπάρχουσες, φυτεμένα πρανή, κατασκευή παρτεριών, τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού και φωτισμό της Κρήνης. Επίσης, προκειμένου να διευκολυνθεί η ομαλή κυκλοφορία των αυτοκινήτων, προβλέπεται αντικατάσταση ορισμένων από τα τσιμεντένια κολωνάκια, που βρίσκονται επί της οδού Αυλίδος με τρία κιγκλιδώματα σχήματος Π, καθώς και η μετατόπιση ορισμένων εξ΄ αυτών στη συμβολή των οδών Αυλίδος και Π. Καραμαγκιώλη και η τοποθέτησή τους ακτινωτά στο συγκεκριμένο σημείο. Όλες οι προαναφερόμενες εργασίες πληρούν τους κανόνες για την εξασφάλιση προσβασιμότητας στα άτομα με αναπηρία.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου με αφορμή την έναρξη των εργασιών έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Προσπαθούμε να αξιοποιούμε κάθε δυνατή πηγή χρηματοδότησης για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών και των επισκεπτών του Δήμου μας.
Η ανάπλαση της πλατείας των Αγ. Θεοδώρων, στην οποία βρίσκεται η κρήνη του Οιδίποδα, είναι μία σημαντική αστική παρέμβαση που θα αναβαθμίσει την εν λόγω συνοικία και την εικόνα της πόλης.
Θυμίζω ότι το 2017 πέρασαν στην ιδιοκτησία του Δήμου Θηβαίων το διατηρητέο κτίριο του νερόμυλου που υπάρχει εκεί και οικόπεδο πλησίον αυτού, με σκοπό την μελλοντική τους αποκατάσταση για την τουριστική τους αξιοποίηση, σε συνδυασμό και με την Κρήνη. Τα επόμενα βήματά μας, λοιπόν, αφορούν την επικαιροποίηση ή σύντα…